Är Du röntgensjuksköterska?

Gillar Du vinter och skidåkning?


Fjällhälsan, vårdcentralen i Hede i Härjedalen är upptagningsområde för ett av Sveriges största skidområden- Destination Vemdalen. Vi utför hundratals röntgenundersökningar varje månad under skidsäsongen.


Vi söker nu Dig som är röntgensjuksköterska och som vill arbeta hos oss kortare eller längre tid när verksamheten går för högtryck i vinter. Vi är öppna för olika lösningar som passar Dig bäst. Du ingår i arbetslaget och kan också få andra arbetsuppgifter som passar Dig och som finns på mottagningen. Under säsong arbetar vi också kvällar och helger men inga nätter.


Vill du veta mer?

Hör av dej till personalansvariga verksamhetschefen

Stina Hedengran


stina.hedengran@fjallhalsan.se

Tel. 0684-16013,  070-6616013Vill du jobba i fjällen, är du distriktsläkare/läkare eller sjuksköterska?

Då har vi jobbet för dig!


Vi söker dig som är distriktsläkare/läkare och vill jobba som Fjälldoktor hos oss. Vi söker även distriktssköterska/sköterska till vår mottagning. Vi kan erbjuda ett unikt och trivsamt arbete med ett duktigt gäng som består av läkare, sköterskor, undersköterskor, läkarsekreterare, sjukgymnast och verksamhetschef.


Hör av dig om du vill veta mer till vår personalansvariga verksamhetschef Stina Hedengran, stina.hedengran@fjallhalsan.se


Varmt välkommen!


Information

0684-160 00

vardagar  8 -16

 

Fjällhälsan

Råndalsvägen 13

Box 163

84093 Hede

Faxnr 0684-160 05


ÖPPETTIDER


 

Övriga tider ringer ni 1177 för att komma i kontakt med sjukvårdsrådgivning eller 112 vid allvarligare sjukdomar eller akuta olycksfall.

HEDE

Vardagar:

8:00 - 17:00

 

Lättakuten öppen mellan 8:00 - 16.00

 

 


VÅRA FILIALER

 

 

VEMDALEN

måndag och torsdag

mellan 8:00 - 11:00

 

Tidbokning för Vemdalen sker via mottagningen i Hede på tel 0684-16004.

OBS!

Sommarstängt under 
juli och augusti.


 

 

 

BJÖRNRIKE

Stängt för säsongen.
 

 

LILLHÄRDAL

Adress: Mobacka 1

 

Öppettider:

Måndag-fredag 8-17.

 

Provtagning måndagar och torsdagar, ring för tidsbeställning.

 

Telefontider:

-Läkare

Mån-fre kl. 8-10.

-Psykosociala teamet

Tisdagar kl. 9-10.

 

Telefonnummer

0680-31 000

 

 

LÄKARE I TJÄNST


Vecka 24:

Marianne Mjöberg

Vecka 25:

Norbeth Hansson

Martin Nilsson

Vecka 26:

Norbeth Hansson

Sophia Hansson

Anna Karin Hansson

Vecka 27:

Norbeth Hansson

Andreas Pihl

Vecka 28:

Norbeth Hansson

Vecka 29:

Maria Torper

Norbeth Hansson

Vecka 30:

Maria Torper

Norbeth Hansson

Vecka 31:

Maria Torper

Norbeth Hansson

Andreas Pihl


KONTAKTA OSS

Verksamhetschefen har ordet


Årsstämma 2019


Välkomna på föreningsstämma i Sjukvårdens utveckling i Hede/Vemdalens ekonomiska förening.


Plats: Församlingshemmet i Hede


Tid: Måndagen den 29 april 2019 kl. 19.00 
      (OBS detta är den rätta dagen, feltryck i utskicket)


Vad har hänt under 2018? Kom och rösta in den nya styrelsen och ta reda på vad vi i föreningen arbetat med under året. Den som önskar kompletta stämmohandlingar kan hämta dem på Fjällhälsans hälsocentral eller rekvirera dem kostnadsfritt via tel. 0684-16002.


Klicka här för att läsa hela dagordningen.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Filial i Lillhärdal

Januari 2019


Den 2 januari öppnades portarna på Fjällhälsans nya, åretruntöppna filial i Lillhärdal! Detta är ett led i arbetet att uppnå våra mål; att föra vården närmare patienten, att arbeta närmare patienten i form av fast vårdkontakt och möjlighet till hembesök samt att skapa kontinuitet och tillgänglighet. 


Välkomna till mottagningen i Lillhärdal!- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hösttider

Augusti 2018


En ovanlig sommar på många sätt börjar nu övergå till höst och skolstart, jakttider, svampplockning och annat står på agendan. Fjällhälsan öppnar mottagningen i Vemdalen för provtagningar igen från och med den 3 september, observera att boka tid innan på telefonnummer 0684-160 04.


Ha en fin höst alla!


/Stina- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Sommar och sol!

Juni 2018


Sommaren kom i rekordfart, med värme i flera veckor redan i maj månad. Härligt!

Efter midsommar kommer hälsocentralen att dra ner på öppettiderna för Lättakuten. Då är det kl. 8-14 som gäller för akuta besök. Fortfarande går det att ringa till oss mellan kl. 08.00-11.00 och 13.00-16.00


Vi hoppas att du som kommer till vårt landskap på besök ska hitta något du gillar, här finns mycket att upptäcka och uppleva. Vandra, cykla, fiska, paddla, löpning, ridning, spela golf, plocka bär- och svamp eller bara njuta av tystnaden. Det gäller ju såklart även dig som bor här, finns säkert något nytt att upptäcka. Vad du än gör, ta det lugnt där ute och tänk dig för en extra gång särskilt innan du drar ut på vandring. Skulle olyckan ändå vara framme så finns vi här på Fjällhälsan för att hjälpa er.


Önskar er alla en fantastisk sommar!


/Stina- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Vårvinter med snö och solsken

April 2018


En härlig tid just nu i fjällvärlden med riktigt fina dagar och faktiskt också skidåkning, det är lite synd att inte flera besökare har förstått tjusningen med vårvinter i fjällmiljö!

En fin och hektisk vintersäsong är över och vi har dragit ner på öppettiderna och vilket innebär att vi har öppet vardagar mellan 8 - 17 på mottagningen i Hede. Filialerna i Björnrike och Ramundberget är stängda och Hamras mottagning har öppet till och med 6 maj. Vemdalens mottagning håller öppet till och med sista maj.


Önskar er en fin vår!


/Stina- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Årsstämma 2018


Föreningsstämma i Sjukvårdens utveckling i Hede/Vemdalens ekonomiska förening.


Plats: Församlingshemmet i Hede


Tid: Onsdagen den 25 april 2018 kl. 19.00


Vad har hänt under 2017? Kom och rösta in den nya styrelsen och ta reda på vad föreningen arbetat med under året. Den som önskar kompletta stämmohandlingar kan hämta dem på Fjällhälsans hälsocentral eller rekvirera dem kostnadsfritt via tel. 0684-16002.


Klicka här för att läsa hela dagordningen.


Hjärtligt välkomna!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Vintern är här på riktigt

december 2017


Året går mot sitt slut och snödjupet har ökat ordentligt de senaste dagarna här i vårt område och alla vinterälskare jublar. Hösten har varit en spännande tid för oss på Fjällhälsan då vi arbetat på högtryck för att kunna öppna fler mottagningar i Härjedalen. Nu är vi äntligen i mål och har glädjen att berätta att två backläkarmottagningar är igång, en i Hamra Tänndalen och en i Ramundberget. I Björnrike har vi dessutom öppnat en filial i nybyggda lokaler. Under hösten har vi också startat upp ett projekt för förbättrad kvinnohälsa i glesbygd, med gynekologisk mottagning. Specialist kommer till mottagningen i Hede ungefär var åttonde vecka, och mottagningen är öppen för alla kvinnor, oberoende av var man bor.


Ta det lugnt i vintertider, se alltid till att det är någon som vet var du tänker färdas på dina utflykter vare sig det gäller skidor eller skoter, det är din bästa livförsäkring!


Med önskan om ett Gott Nytt År till er alla!


/Stina


--------------------------------------------------------------------------------

Sommar i Härjedalen

juni 2017


Nu kommer sommarvärmen hos oss också, det är i alla fall vad vi alla hoppas på när sommarlov och semestrar äntligen är här. I vårt härliga landskap finns mycket att upptäcka och uppleva. Vandra, cykla, fiska, paddla, löpning, ridning, spela golf, plocka bär- och svamp eller bara njuta av tystnaden.


Vad du än gör, ta det lugnt där ute och tänk er för en extra gång särskilt innan ni drar ut på vandring. Skulle olyckan ändå vara framme så finns vi här på Fjällhälsan för att hjälpa er.


Ha en fin sommar!


/Stina--------------------------------------------------------------------------------


Årsstämman 2017

april 2017


Välkommen till årets stämma!


På församlingshemmet tisdag 25 april 19.00.


Kom dit för att rösta in den nya styrelsen och lyssna på årsredovisningen för 2016.


Hjärtligt välkomna!---------------------------------------------------------------------------------


Vintersäsongen 2017

mars 2017


Vi är mitt uppe i vintersäsongen och det verkar som om snötäcket bara tänker bli tjockare. Nu har vi ännu en fin tid framför oss när solen börjat värma igen och dagarna blir längre. Kom ihåg att vara försiktiga ute i vårsolen bara, den är starkare än man kan tro när den reflekterar i det vita snötäcket.


Ta det lugnt där ute så ni inte behöver besöka oss, men skulle olyckan ändå vara framme så finns vi här på Fjällhälsan för att hjälpa er.


Önskar er alla en fin vårvinter!


/StinaJobba hos oss